منتديات امة الحبيب

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

نحن امه اجتمعت علي حب النبي صلي الله عليه وسلم


    أفكار بسيطة للست البيت الشاطرة

    سماح
    سماح
    مشرفة عامة
    مشرفة عامة


    تاريخ التسجيل : 10/05/2009

    أفكار بسيطة للست البيت الشاطرة Empty رد: أفكار بسيطة للست البيت الشاطرة

    مُساهمة من طرف سماح الأحد ديسمبر 27, 2009 8:57 pm

    لحفظ الليمون لفية بالفويل او ورق ابيض وفى كيس وفى الفريزر لما تحتاجى ليمونة تطلعى واحدة واحدة
    التوم انا بشترة اول ما بيطلع الجديد وافرمة واضعة فى برطمانات فى الفريز لانى مش حب اقشرة بيكون سهل جدا

    ___________
    سماح
    سماح
    مشرفة عامة
    مشرفة عامة


    تاريخ التسجيل : 10/05/2009

    أفكار بسيطة للست البيت الشاطرة Empty رد: أفكار بسيطة للست البيت الشاطرة

    مُساهمة من طرف سماح الأحد ديسمبر 27, 2009 8:57 pm

    [b]بالنسبة للعيش القديم الفينو أو البلدي أو حتى القرصة البايتة بنحمصهم في الفرن ونكسرهم قطع صغيرة ونفرمهم في خلاط التوابل لحد ما يصيروا كالبودرة ونستخدمهم ذي البقسماط في تتبيل البانية والبفتيك وبيدي نفس نتيجة البقسماط ويمكن أكتر لو عيش بلدي برده ودي دايما بنعملها في بيتنا وكمان موفرة وبدل ما نرمي العيش

    ___________
    [/b]
    سماح
    سماح
    مشرفة عامة
    مشرفة عامة


    تاريخ التسجيل : 10/05/2009

    أفكار بسيطة للست البيت الشاطرة Empty رد: أفكار بسيطة للست البيت الشاطرة

    مُساهمة من طرف سماح الأحد ديسمبر 27, 2009 8:56 pm

    فكرة اليوم هي طريقة سهلة ورائعة لتعطير دولاب الملابس

    [b]اختي احضري اي زيت عطري تفضلين رائحته واحضري قطع صغيرة من القطن


    وضعي على كل قطنة صغيرة قطرة او اكثر من الزيت العطري ووزعيها في كل مكان في الدولاب

    واهتمي اكثر بالاماكن الخاصة باللانجري والملابس الداخلية

    وبعد يومين عندما تثبت الرائحة تمتعي بالرائحة الساحرة المنعشة التي تنتشر كلما فتحتي الدولاب

    ______
    [/b]
    سماح
    سماح
    مشرفة عامة
    مشرفة عامة


    تاريخ التسجيل : 10/05/2009

    أفكار بسيطة للست البيت الشاطرة Empty رد: أفكار بسيطة للست البيت الشاطرة

    مُساهمة من طرف سماح الأحد ديسمبر 27, 2009 8:55 pm

    فكرة البهارات

    حاولي ما تشتريش بهارات مطحونة وجاهزة لانك ما تعرفي مدى الاتربة أو الفطريات الموجودة بينها نتيجة التخزين


    لذلك يفضل انك تشتري هذه البهارات في صورة حبوب صحيحة وتنقيها جيدا وتشغلي فرن البوتجاز لمدة 10 دقائق حتى يسخن جيدا ثم تطفيه وتحطي فيه البهارات وتتركيها تتحمص شوية وبكدة هاتكون ريحتها مميزة وقوية عن المعتاااااد

    وبعدين تطحنيها بكميات قليلة وتضعيها في علب محكمة الغلق لتظل متمتعة بالنكهة القوية

    والباقي يجفظ في اكياس محكمة في التلاجة
    وبس
    سماح
    سماح
    مشرفة عامة
    مشرفة عامة


    تاريخ التسجيل : 10/05/2009

    أفكار بسيطة للست البيت الشاطرة Empty رد: أفكار بسيطة للست البيت الشاطرة

    مُساهمة من طرف سماح الأحد ديسمبر 27, 2009 8:53 pm

    عشان دموع البصل
    جربى وانا بتحمريه

    او بتسبكيها انك تحطى معها شويه فلفل اسمر
    وهتروح الدموع والريحه

    فكرة النهاردة وهي انك عشان تسهلي على نفسك عمل السلاطة ولانها مفيدة جدا لاولادك ممكن انك في اخر الاسبوع تشتري كل حاجات السلاطة وتغسليها كويس جدا وتنشفيها وتحضري الاكياس الي بتحفظي فيها في التلاجة وتقسمي على كل يوم الخضروات بتاع السلاطة يوم بيومه وكدة تطلعي الكيس على ميعاد الغدا ومجرد انك تقطعيها بس وتقدميها


    وممكن تعملي تتبيلة السلاطة من ملح وفلفل اسود وخل وزيت زيتون وتحتفظي بيها في زجاجة صغيرة في الثلاجة ولما تخلصي تقطيع الخضروات تحطي التتبيلة وع السفرة وبالف هنا وشفا
    سماح
    سماح
    مشرفة عامة
    مشرفة عامة


    تاريخ التسجيل : 10/05/2009

    أفكار بسيطة للست البيت الشاطرة Empty رد: أفكار بسيطة للست البيت الشاطرة

    مُساهمة من طرف سماح الأحد ديسمبر 27, 2009 8:50 pm

    طريقه حفظ الشبت
    دى انا بعملها
    هنجيب الشبت ونغسله كويس
    ونتخلص من الميه اللى فيه ونقطعهونحطه فى كياس بلاستيك فى الفريزر
    لمدة شهور
    حفظ البصل
    نطعهعن طريق
    الفود بروسوسر
    ونحطه فى كياس بلاستيك فى الفريرز وده لمدة شهور

    __________________
    سماح
    سماح
    مشرفة عامة
    مشرفة عامة


    تاريخ التسجيل : 10/05/2009

    أفكار بسيطة للست البيت الشاطرة Empty أفكار بسيطة للست البيت الشاطرة

    مُساهمة من طرف سماح الأحد ديسمبر 27, 2009 8:46 pm


    اول فكرة هي عن حفظ البقدونس والكسبرة والخضروات الورقية لأطول وقت باذن الله



    انتي يا اختي تحضري البقدونس - على سبيل المثال - تغسليه كويس جدا وتنقعيه شوية في مية وخل لتتخلصي من البكتريا والميكروبات العالقة به وبعدين تنشفيه كويس جدا ان تتركيه يتخلص من الماء تماما يا ريت ما يكونش فيه ولا نقطة مية
    وبعدين تحضري ورق ابيض نظيف واياكي وورق الجرائد لانه ملئ بالسموم من الحبر وتلفي فيه الخضرة كويس وتحفظيها في علبة محكمة الغلق في التلاجة بهذه الطريقة تقدري تحتفظي بيه لمدة شهر




    ولو عاوزة تحتفظي بيه لاكتر من كدة انك بقى تتركية في التلاجة حتى ينشف تمام وهنا بقي تستخدميه مجفف


    وهيكون مجفف نظيف لانك غسلتيه كويس وهيكون لونه اخضر جميل وكمان عشان يفضل محتفظ بنكهته جمعي بقى الخضرة دي واحتفظي بيها في برطمان وخليها حطي منها ع المحشي او اي اكل واهي تنفع للأزمات



      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس مايو 02, 2024 5:51 am